lördag 31 mars 2012

Skönt att starta med en trepoängare och stort att höra Brolin kommentera

KFF gnetade sig till en seger borta mot Sundsvall idag. Det lät på webradion som att det var ganska orättvist - precis sådana segrar som gör att man kommer högt i en tabell. KFF och Elfsborg blev båda utspelade mot DIF och Sundsvall idag, men allt pekar på att de förstnämnda kommer att komma högre upp i tabellen när säsongen ska summeras. Så här års spelar det ingen roll om det är vackert eller inte, det handlar bara om att vinna (vilket i o f s inte är annorlunda senare under säsongen).

Inför året släppte KFF brassespåret i och med att Santos, Sobra, Marcel och Pedro alla lämnade. Ändå var det Mendes, den ende kvarvarande brassen, som räddade segern.

Allsvenskan:%20H%C3%B6jdpunkter%20Gif%20Sundsvall%20-%20Kalmar%20FF

Jag har många gånger tidigare berömt SRs websändningar av allsvenskan. Man kan visserligen skratta lite åt vissa enögda lokala förmågor som kommenterar matcherna, men jag tycker ändå att det är en fantastisk service. Idag var det dock bättre än någonsin tidigare. Sundsvalls främste spelare genom tiderna, och även av Sveriges topp-fem någonsin, var bisittare. Tomas Brolin tvingades visserligen lägga av i förtid, men det han presterade under fem-sex år under nittiotalet var absolut toppklass. Och dessutom passade han på att prestera på sin absoluta topp under EM och VM, vilket ger honom en plats bland de absolut största någonsin. Dessutom var han ganska bra som bisittare idag under websändningen. Men mest av allt tänkte man på hur oerhört stort det var att ha en legend som Tomas Brolin som expertkommentator på en brödmatch som Sundsvall-Kalmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar