tisdag 6 mars 2012

Tankar inför Arsenal-Milan och så har vi det där med backkrisen i KFF

Efter segrarna mot Liverpool och Tottenham är Arsenal helt plötsligt i bra läge att faktiskt nå CL 2012/2013 trots en ganska misslyckad säsong. Mitt i denna lilla formtopp ska de ikväll möta ett Milan i hysterisk form och med 4-0 från San Siro i bakfickan. Wenger bedömer tydligen att man har 5% chans, vilket låter ungefär rimligt. Självklart måste Arsenal gå all in i offensiven, men samtidigt vet man ju att om Milan gör ett måste man själva göra sex, så det blir en fin balansgång. Men trots allt måste ju målen trilla in så vi kommer nog se ett helt annat Arsenal ikväll än i Milano.

Någon kommenterade att Arsenal borde ge upp detta och fokusera på ligan. Något jag absolut inte förstår. Visst finns det risken att om man mot förmodan skulle gå vidare ikväll så kommer det ytterligare matchandet i CL eventuellt minska chanserna att knipa tredje- eller fjärdeplatsen i ligan. Men å andra sidan så vill man ju till CL just för att få spela sådana här toppmatcher mot bra europeiskt motstånd (plus givetvis alla ekonomiska effekter av en kvalifikation) så det finns inte på kartan att Wenger skulle spara på krutet ikväll. Dessutom har de givetvis sin egen och den engelska fotbollens stolthet att försvara.

KFF har tydligen backproblem. Med norrmannen borta hela säsongen och Tobinho och Thorbjörnsson borta de närmaste veckorna ser det tunt ut inför den allsvenska premiären. Finns nog inte mycket Nanne kan göra för tillfället, och om man bedömer att de två mittbackarna kommer tillbaka om inte alltför länge så ska det inte vara någon fara på taket. Antar att Djordevic kan konkurrera om en mittbacksplats och i så fall har vi i honom och Paulus ett par som borde funka. Men lite osäkerhet finns det säkert i truppen och ledarstaben just nu.

Bortsett från den förhoppningsvis tillfälliga backkrisen så känns det som om det är mer positivt snack kring Kalmar FF i år än det varit sedan bröderna Elm lämnade. Men, som jag sagt tidigare, med alla förändringarna i truppen är det svårt att bedöma om man är fågel eller fisk i år. Jag är dock som vanligt naivt optimistisk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar