fredag 30 mars 2012

Dan före dopparedan

Imorgon sparkar allsvenskan äntligen igång. Efter månader av mörker, kyla, träningsmatcher, vinter, hockey och tristess så börjar äntligen den svenska fotbollssäsongen på allvar. KFF går upp mot Sundsvall borta. Aldrig idealiskt att börja mot en nykomling och dessutom har KFF en hel del skador på viktiga spelare som Tobbe C, Tobbe E, Diouf, Nenad och Sebastian Andersson. Alla potentiella startspelare när alla är hela. I stället kommer det att handla om ett lag som inte skiljer sig särskilt mycket från det lag som kom åtta förra året. Hoppas att bitarna fallit tillräckligt på plats för att hämta en trepoängare i Sundsvall.

Allsvenskan känns mer spännande, hetare och bättre än på länge. Dessutom lika oförutsägbar som vanligt. Malmö, Göteborg, Elfsborg och KFF känns bättre än 2011 medan AIK känns sämre. HIF är svårbedömda, de tappade oerhört mycket kvalitet under förra året men klarade det fantastiskt. Under vintern har de inte tappat mycket, men jämfört med det laget som startade allsvenskan förra året känns även HIF svagare i år. Gais överpresterade en hel del förra året i förhållande till förhandstipsen och jag är rädd att det kan bli ett tufft år. Inte som Trelleborg dock, som kom femma för två år sedan för att året efter åka ur, men tror inte att Gais kommer att göra om fjolårets starka prestation.

16.00 imorgon blir det SRs förnämliga websändning, då jag har svårt att tro att det går att hitta en fulstream till en sådan här match och dessutom lär sportbarerna i mina hoods visa Djurgårdens match i Borås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar