torsdag 15 mars 2012

Lite Europa League-reflektioner

Hittade en fulstream och kunde följa Rasmus match mot Udinese. Italienarna startade fantastiskt och AZ fick dessutom ett rött kort efter två minuter, men de lyckades hålla undan trots allt. Och i andra halvlek var det aldrig riktigt farligt. Rasmus kostade dessutom på sig att missa en straff. Utöver det var han ganska anonym, var tvungen att ta ett stort defensivt ansvar efter utvisningen, men gjorde en helt ok insats. Även om Ras gör det riktigt bra så tycker jag att det är lite synd att han spelar så långt ner i plan och därmed missar vi hans offensiva kvaliteter. Han är i grunden en offensiv spelare och hans högerfot behövs ett par meter högre upp i plan.

Chelsea räddade den engelska äran till viss del igår, men Man U blev totalt utspelade av Bilbao och nu ser det ut som att Man C också kommer att få stryk av ett i sammanhanget begränsat lag som Sporting. Jag förstår ingenting. Det är ju heller inte så att de luftar bänkarna, utan de kommer med starka lag. Visserligen kan det vara så att deras fokus är på PL-avslutningen, men de blir nu överkörda av andraklasslag i Spanien och Portugal. Vi pratar inte Real, Barca eller Porto, utan lag som blir utklassade av dem i hemmaligan. Detta kommer att få konsekvenser, tro mig.

I övrigt så verkar Schalke fixa sig vidare till slut. En kandidat till slutsegern. Med tanke på att de engelska lagen åker ur så tror jag att Valencia och Schalke är de hetaste kandidaterna till finalplatserna i Bukarest.

Ser för första gången lite på TV4s 'Superlive' på nätet, där Ekwall och Lundh sitter och pratar strunt. Får erkänna att det är ganska skoj. De är underhållande journalister/programledare och ska ha all cred för deras insatser. Kommer säkert att se detta fler gånger.

Nu intervjuar de Mattias Jonson. Denna hjälte!! Jag skiter i Djurgården, men jag var på plats på Boavistas hemmaplan i Porto när Jonson gjorde 2-2 mot Danmark i den klassiska due-due matchen. Efter detta är han för alltid en stor svensk landslagshjälte.

Klas-Jan Huntelaar är en helt fantastisk striker. Han har hängt tre ikväll och är en av de hetaste spelarna i Europa.

AZ är dock för dåliga för att blanda sig i slutstriden. Tror att det är dags för Ras att gå vidare till något större.

Och nu hängde Man C 3-2 och är därmed med i matchen igen. Men de behöver ett till för att gå vidare. Skulle de göra det så skulle mitt tidigare resonemang om engelsk fotboll vara förfelat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar