tisdag 27 mars 2012

Fotbollssverige har talat

Journalister, fotbollsfolk och s k experter tippade årets allsvenska under upptaktsträffen idag. Här kommer etablissemangets tabell:

1. Malmö FF
2. Helsingborgs IF
3. IFK Göteborg
4. Elfsborg
5. AIK
6. Kalmar FF
7. GAIS
8. BK Häcken
9. Djurgården
10. Örebro
11. Mjällby AIF
12. Gefle IF
13. IFK Norrköping
14. Åtvidabergs FF
15. GIF Sundsvall
16. Syrianska FC

Inga stora överraskingar. jämfört med min tabell så tippas KFF här något lägre (även om både Nanne och Alexander Axen valde att tippa KFF som seriesegrare). I övrigt väldigt små skillnader, någon placering här och där men inte mycket mer. Det enda som sticker ut är väl att man tror att Djurgården kommer att vara ett mittenlag snarare än ett lag inblandat i bottenstriden. Vet inte varför man tror detta, de har ju inte direkt övertygat de senaste åren och nyförvärven är ju lite skadat gods från KFF och Elfsborg, men ingenting som riktigt pekar på att DIF ska klättra uppåt i år.

Hörde att Karl-Erik Nilsson har kommit ut som KFF-supporter. Undrar om han hade de sympatierna under sin domartid?

Lite ströröster här och där, men ingen talar om KFF i år heller, även om truppen faktiskt ser riktigt intressant ut. Ska bli oerhört intressant att se om KFF är fågel eller fisk i år. Mer än de senaste åren känns det som att KFF på allvar kommer att kunna hota allra längst upp. Men de är tillbaka där de var fram till 2006, i total medieskugga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar