söndag 12 augusti 2012

Guldfinal och stormatch på Olympia

En riktig krock i eftermiddag. KFFs match mot HIF börjar 15.00 och samtidigt som andra halvlek sparkar igång på Olympia så drar Sveriges största handbollsmatch på tolv år igång i London. Kan inte se mig själv missa finalen, så gissar att jag kommer att följa KFFs andra halvlek via resultatuppdatering i mobilen. Får hoppas att Seb och Abiola har dödat matchen redan i första. Är inte säker på att hjärtat fixar att man sitter och är dubbelt nervös på en och samma gång.

Matchen på Olympia känns oviss. I normala fall är HIF ett bättre lag än KFF, speciellt på hemmaplan. Båda lagen kommer däremot från oerhört tungt matchande med spel i Europa i veckan. Frågan är hur de respektive lagen reagerat på det. KFF har en uppåtgående form, men tyvärr tror jag att de regerande mästarna blir för tuffa. Tippar 2-1 till HIF efter ett KFF mål av Abiola.

KFF är inne i en riktigt tuff period. Inte nog med att europaspelet har krävt sitt, det allsvenska schemat under juli och augusti har varit Elfsborg - Elfsborg - Sundsvall - AIK - Helsingborg - Göteborg. Riktigt tufft med andra ord. Hittills har man klarat det ok, men med tanke på tabelläget så vill vi verkligen inte se två förluster nu framöver. Därefter ser dock programmet helt annorlunda ut med Gais - ÖSK - Åtvid - Mjällby - Gefle och Djurgården de kommande sex matcherna. Alla matcher där KFF i normalfallet är favoriter. Det är också där man ska se till att de där strecken som oroat så mycket nu ett tag försvinner långt, långt bort.

I handbollen känns det som att normaltipset är en fransk seger med sex till åtta bollar. Så stor är skillnaden mellan lagen, speciellt nu när Sverige förlorat Dalibor Doder och tvingas spela med Jonas Larholm och Fredrik Petersen som M9. Framförallt Petersen har gjort det fantastiskt bra hittills, men då har han varit ett alternativ vi spelat i andra halvlek. Nu kanske han tvingas göra 30-40 minuter i en ovan position mot världens (genom tiderna?) bästa handbollslag. Med ett mittblock som äter taggtråd och småbarn till frukost. Han får en riktig utmaning i eftermiddag.

Nu tror och hoppas jag på en bättre insats än så för Sverige, men mitt tips är trots allt en förlust med två bollar. Typ 24-26. Men det finns en liten, liten, liten chans att ta det där guldet som Staffan och Ola aldrig fick som spelare. Ta chansen nu!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar