torsdag 23 augusti 2012

Lite upprättelse för svensk fotboll

Young Boys, som fick stryk av KFF på Guldfågeln Arena, vann ikväll borta mot Midtjylland med 3-0. Och Slask Wroclaw, som över två matcher blev totalt utspelade och fick stryk med totalt 6-1 mot HIF, har just nu 3-3 borta mot Hannover. Ett lag som förra året gick väldigt långt i Europa League. Och Horsens, som slog ut Elfsborg, leder just nu hemma mot starka Sporting.

OK, ett par av matcherna är inte slut. Och i vilket fall som helst så är vi bara halvvägs in i dubbelmötena, men vi får nog ändå se det som en liten upprättelse hittills att KFF klarar sig oerhört mycket bättre än ett lag som Midtjylland, liksom HIF gjorde väldigt mycket bättre ifrån sig än vad ett starkt Bundesligalag som Hannover gör. Och att få stryk mot ett lag som kan ge Sporting en tuff match är inte skamligt.

Med detta sagt, Solna AIK är på väg ur EL-spelet, men det är inte mer än väntat. De möter ett av de bättre lagen från en av Europas bästa, och troligtvis mest underskattade, ligor. CSKA kommer att slå mycket bättre lag än så under årets europaspel.

Svensk klubbfotboll tar små, små steg framåt och är inte fullt så dålig som vi ibland tror. Även om resultatet av årets kvalspel troligen inte blir bättre än förra året, d v s inget lag i CL-spelet och endast ett lag i EL. Men vi är på rätt väg. Trots allt.

EDIT: Hannover gjorde tydligen två till mot slutet av matchen och har 5-3 på bortaplan med sig inför returen. Minst sagt ett bra utgångsläge. Slask Wroclaw är nog inte särskilt bra trots allt... Dessutom har Sporting kvitterat till 1-1, men ändå en stark insats av Horsens.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar