fredag 10 augusti 2012

Nära svensk bonusmedalj

Abeba Aregawi, som är svensk medborgare men fortfarande tävlar för Etiopien, missade medalj på 1500 meter. En taktikmiss enligt min mening. Hon blev inblandad i lite bök och stök eftersom hon lade sig mitt i klungan i ett långsamt lopp. Att göra så är alltid en risk eftersom saker kan hända. Varför inte göra som David Rudisha, den främste friidrottaren under detta OS (trots Bolts och Felix prestationer) och lägga sig i täten? Där är det alltid fria ytor att springa på.

Men hennes medaljchanser är inte helt borta ännu. Hon har ett par löpare framför sig med lite dopningsavstängningar och märkliga PB-förbättringar bakom sig. Björn Ferry formulerade det ju lite fyndigt en gång i tiden: "De andra ska ju pissa först".....

Hur hade förresten bragdmedaljsjuryn resonerat om Aregawi vunnit? En svensk medborgare som vinner OS-guld i friidrott i blågul dress är en given bragdguldskandidat. Men hur hade de ställt sig till samma svenska medborgare som vinner samma OS-guld, men i rödgrön dress? Svår nöt att knäcka, framförallt om hon hunnit börja tävla för Sverige mellan OS och bragdguldets utdelande. Nåväl, nu blev den frågan aldrig aktuell. Och dessutom skulle handbollslandslaget kunna göra frågan irrelevant genom att vinna på söndag.

Har inte kommenterat KFFs uttåg ur EL-kvalet, av den enkla anledningen att jag inte kunde följa matchen och därmed inte har mycket att säga. Kan dock bara konstatera att det är en fantastisk upplevelse att se vårt kära ängagäng i de fina salongerna. Hoppas att man får en ny chans så snart som möjligt. Till nästa år är nog cupen den enda chansen. Gotland nästa!!

Det som såg så bra ut för svensk fotboll är hux flux ganska mycket uppförsbacke. Elfsborg och KFF borta medan Solna AIK möter en potentiell slutsegrare i CSKA Moskva med Ras och Wernbloom (hmmm, vet inte var mina sympatier kommer att ligga där). HIF är nog bästa chansen i CL-kvalet mot Celtic, men det är ju definitivt en match med Celtic som stora favoriter. 70-30 kanske? Gissar att både svensk och brittisk media kommer att nämna Henke Larssons namn både en och två gånger de närmaste veckorna...

Frankrike är precis klara som finalmotståndare. Pest eller Kolera, även kroaterna är riktigt bra, men svenskarna visar uppåtgående form. Men här ger jag Frankrike minst 85-15 chans att vinna. Tyvärr!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar