torsdag 19 april 2012

Fortsatta skadeproblem

Nu har tydligen även Paulus gått sönder. En bruten stortå från matchen mot Häcken och så verkar det bli riktigt svårt att få ihop ett speldugligt mittbackspar. Med Tobbe, Nenad, Ludvig och Paulus borta så kommer mycket ansvar ligga på Thorbjörnsson, att guida och styra den som nu hamnar bredvid honom mot Gefle på lördag. Kan det bli Rydström måntro? Eller finns det en mittbackstalang dold någon annanstans i truppen? Klart är att vi saknar en riktigt allround försvarare som Stefan Larsson. Tror knappast att någon av dagens ytterbackar skulle ha mycket att hämta mer centralt i banan.

Har inte koll på tidsschemat för de skadade mittbackarna, men klart är att detta är på väg att bli riktigt kritiskt. Visserligen verkar det som om Paulus själv inte är helt säker på att han missar Gefle-matchen, men det kan knappast vara idealiskt att skicka ut en spelare på plan med en fraktur.

Svante var ju ibland mittback på sin tid. Undrar hur många spelare som måste bli skadade för att han ska vara näste man i kön :)

Rydström har fått mycket kritik så här i säsongsinledningen på diverse forum och i kommentatorsfält. Han har visserligen inte haft någon glimrande säsongsinledning, men det gäller ju för övrigt hela laget. Förutom matchen mot AIK, där jag nog tycker att Rydström tappade ytan framför mittbackarna lite väl ofta, anser jag att kritiken varit väldigt överdriven. Klart att Rydström fortfarande är en av KFFs viktigaste spelare och självskriven i en startelva.

Även Nanne får ganska mycket kritik, t o m efter Häcken-matchen. Undrar vad man skulle kunnat gjort mer som matchcoach än att tagit in Thorbjörnsson, Dauda, Gutu och Hallberg i den matchen? Den kritiken anser jag vara inte bara överdriven utan fullständigt uppåt väggarna galen.

Imorgon eftermiddag bär det av till Kalmar för en helg söderöver. Denna kommer dessutom att kryddas med ett besök på GFA på lördag. Hoppas på bättre utdelning än mitt hittills enda besök där, 0-3 mot Mjällby förra sommaren. Mitt tips den här gången är att KFF vinner med 2-1 efter mål av Erik och Mendes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar