söndag 29 april 2012

Pinsam utvisning

1-1 på Stockholms Stadion idag. Ett ganska rättvist resultat i en jämn match. Dessutom ett trendbrott för min del eftersom de senaste fyra matcherna jag sett live har slutat med KFF-förlust.

Stadion må ha landets sämsta bortaläktare, men idag var det riktigt behagligt att stå där i solen i kortärmat. Äntligen är våren här.

Efterspelet borde handla mycket om Strömbergssons katastrofala insats vid Mendes två varningar. Först en varning för att han tackade gud efter sitt kvitteringsmål och därefter en varning i en 50-50 situation där det är omöjligt att bedöma åt vilket håll frisparken ska dömas. Nu påverkade det inte matchresultatet särskilt mycket, men Mendes är avstängd i nästa match och det är helt och hållet beroende på en svag domarinsats. Trist!

I övrigt var jag besviken på Pape Diouf. Han gjorde debut idag och skapade inte mycket framåt, men det händer givetvis då och då och är inte mycket att gnälla över. Däremot kom han helt fel defensivt varje gång och lämnade Nouri ensam med två spelare hela tiden. Nanne får nog se till att gnugga försvarsspel med honom, annars är han en säkerhetsrisk mot bättre motstånd.

Skönt att ha Arajuuri tillbaka. Han och Thorbjörnsson gör ett bra jobb tillsammans och känns som ett tryggt mittbackspar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar