måndag 9 april 2012

Stryk hemma mot AIK

Hemma i Stockholm efter en påsk i Sälen. Riktigt skönt att andas lite fjälluft, men å andra sidan vill jag att den jävla vintern ska vara slut nu. Vill inte se snö och vill inte ta på mig varma kläder. Nu vill vi ha vår och sommar ett bra tag framöver.

Hade inte åkt utför på ett bra tag, men vi åkte en dag till Trysil och fick riktigt bra skidåkning. Har aldrig varit i Åre, så detta är den bästa skidåkning jag upplevt i Skandinavien. En riktigt fantastisk dag med sol, bra snö, korta liftköer, bra backar och en kall svindyr Ringnes till lunchen. Dock når Trysil inte upp till de bästa skidsystemen jag provat på längre söderut, som Les Deux Alpes, Val d'Isere, Valloire eller Tignes.

På vägen hem stannade jag i Sumpan hos syrran och så kollade vi på KFF-AIK via Csport och en sladd som gjorde att vi kunde se matchen på fetskärm. Mycket besviken på ganska mycket i dagens KFF. Man tappade totalt ytan framför mittbackarna. Tyvärr är detta Rydströms och Eriks yta, som man inte fick koll på. Dessutom hade yttrarna, Fagerkrantz och Bertilsson, en av sina sämre dagar på länge. De var ganska usla och det är inte utan att man önskar att Papa Diouf kommer tillbaka väldigt snart. Dessutom, om det inte vore nog att KFF-spelarna hade en svag eftermiddag, så var rättskiparna inte heller felfria ikväll. Domaren blåste av Mendes friläge och dessutom missade han ett direkt rött på AIKs Viktor Lundberg. Om han hade haft mer koll hade matchen sett helt annorlunda ut.

Men det går inte att snacka bort. KFF förlorade mot ett lag som knappast kommer att göra många av sina fans speciellt nöjda i år. AIK är ett skitlag utan Banguras. Och KFF förlorade mot dem. Går som sagt inte att snacka bort.

'Bara' drygt 10.000 på GFA. Faktiskt en besvikelse.

Måns Söderkvist gjorde ett fantastiskt inhopp och ett oerhört snyggt mål. Det lovar mera!!

Domarinsatserna i årets allsvenska är nog inte sämre än tidigare. Och den gamla sanningen håller ännu, att våra domare håller högre klass i en internationell jämförelse än våra allsvenska spelare, så vi ska inte klaga på domarna. Men nu riskerar allsvenskan bli lika patetisk som ishockeyn, där alla rubriker handlar om att någon skäller på en domare eller att något domslut gått fel, snarare än om vad som hänt i matchen. Låt inte fotbollen bli lika ilsken och anti-intelligent som ishockeyn. Aftonbladets utmärkte Erik Niva har satt ner foten och som vanligt skrivit bra om detta. Läs mera här.

Helgens roligaste kommentar kommer från Nivas kollega Robert Laul. Efter 0-0 mot Gefle i premiären gnällde Malmöspelare på att motståndarna var för defensiva. När MFF i andra omgången fick stryk med 5-0 mot Häcken undrade Laul om MFF-spelarna skulle klaga på att Häcken var för offensiva..... Humor....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar