måndag 30 april 2012

Hodgson for president

Harry Houdini har hela tiden varit favorit att ta över efter Fabio Capello som förbundskapten för England. En genuin sopa. Jag har ingen respekt för den mannen. Anders Svensson (som jag högaktar) har berättat sin historia om hur Harry misslyckades som tränare i Southampton. Och sedan har man sett skojiga klipp med Harry som snurrat runt på internet. En sopa som sagt.

Harry har förvisso lyckats i många klubbar, och i år var han länge på väg att ge Tottenham sin främsta placering i modern tid. Men på sistone har saker och ting gått sämre. Tottenham style.....

Harry är en insnöad brittisk stofil. En go gubbe, på engelska. Men fortfarande insnöad. I ett landslag krävs bättre insyn i internationell fotboll. Och då är Roy Hodgson helt överlägsen. Ikväll fick han tydligen erbjudandet att ta över det engelska landslaget.

Först, att ta över ett landslag lagom till EM-uttagningen, utan att ens ha träffat spelarna, är ett mardrömsuppdrag, oavsett vem som tar det. Så det kommer inte att bli lätt.

Men, detta är ett av de tyngsta uppdragen du kan få inom fotbollen. Och det verkar gå till en f d Halmstad- och Malmö-tränare. Stort!!

Harry har harvat runt i England. Roy har samtidigt tränat Malmö, Halmstad, Schweiz, Inter, Blackburn, Liverpool, WBA, Fulham, Finland, Förenade Arabemiraten, Xamax Neuchatel, m fl. Gissa vem av dem som har bäst förståelse för internationell fotboll!

Hade gärna sett Roy ta över Sverige en dag. Men trots allt gott att se honom i England. En vinst för fotbollen.

Tror för övrigt att Harry gör sig bäst i ett lag som han träffar varje dag. Där han kan bygga en sammanhållning på ett sätt som du aldrig kan i ett landslag.

Tror fortfarande att England kommer att komma trea i gruppen efter Frankrike och Sverige, Men med Roys intåg kanske, kanske jag kommer att ha sympatier för dem. En och en halv månad kvar, så vi får se hur det går med det.........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar