onsdag 9 maj 2012

Ett sent inlägg om en väldigt turlig seger

En seger är en seger är en seger. Kalmar åkte till Örebro och packade in tre viktiga pinnar i bussen på vägen hem. Det var det mest imponerande med måndagens bortamatch mot ÖSK. I första halvlek hade man dock en del intressant offensivt spel, medan den andra halvleken blev ovanligt passiv och man lät ÖSK föra spelet utan att ha enormt många farliga målchanser. Dock hade en eller två av dem kunnat sitta utan att det hade känts varken konstigt eller orättvist. Erik och Titti var de bästa KFF-spelarna den här kvällen.

Tror att det tunga matchandet börjar slita. Skulle inte ha något emot om Nanne valde att rotera något mer i startelvan.

Matchens mest intressanta sekvens skedde i samband med målet. Haginge låg ner i målområdet efter en kollision med den egna målvakten (främst) och Erik (lite grann tror jag). Spelet gick vidare och bollen kom tillbaka till Erik som inte var offside, då en liggande Haginge upphävde offsiden, och Erik kunde därmed enkelt sätta bollen i nättaket. Trots protester från ÖSK valde domaren att inte blåsa av för huvudskada samtidigt som Erik naturligtvis inte valde att helt fri slå ut bollen i stället för att göra mål. En del vanligtvis sansade kommentatorer, som Lundh på fotbollskanalen.se, hävdade efteråt att domaren borde blåst av. Varför? Så vitt jag förstår reglerna så ska domaren göra så vid allvarliga (huvud-) skador och detta är främst av hälsoskäl, d v s att man vill få in sjukvårdspersonal så snabbt som möjligt. I det här fallet var det ingen allvarlig skada. Haginge var uppe på benen igen en halvminut senare och slutförde matchens återstående 85 minuter plus tillägg. Uppenbarligen bedömde domaren detta korrekt. Om man skulle blåsa av spelet varje gång en försvarare får en icke regelvidrig smäll i straffområdet skulle man lätt kunna se en möjlighet att utnyttja detta. Att det dessutom är den egna målvakten som tillfogar honom smällen ska i och för sig inte påverka domarbeslutet, men det skulle göra en avblåsning i detta läget än mer absurd.

Trots den knackiga starten är KFF med i mittenregionen. Det är så pass jämnt där att ett par segrar är allt som behövs för att man ska vara med i täten, just bakom suveräna Elfsborg. Det lovar gott, även om man ska vara medveten om att KFF mött många av de sämre lagen hittills. Exempelvis har man hittills mött fem av de sex sämst placerade lagen i tabellen.

Håller just nu på att planera nästa långhelg, Kristi Himmelsfärd. Ska till Kalmar över helgen och just nu handlar debatten om huruvida vi fixar att vara nere till 19.00 på onsdagskvällen och matchen mot Helsingborg. Dessutom handlar diskussionen också om att eventuellt mellanlanda i Åtvidaberg på vägen hem till Stockholm på söndagen. Eventuellt, kanske, förhoppningsvis kan man alltså se två KFF-matcher i rad den veckan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar