lördag 12 maj 2012

Tung förlust i derbyt

Första halvlek idag var nog en av de sämsta jag sett KFF prestera i allsvenskan. Någonsin. Att Mjällby bara hade en 2-1 ledning i paus var det enda positiva vi kan ta med oss därifrån.

I andra halvlek såg det betydligt bättre ut. Mendes hade ett ribbskott och Diouf hade ett friläge som man bara inte får missa. Så med lite tur hade KFF mycket väl kunnat göra ett eller två mål till. Men sett över 90 minuter var Mjällby det bättre laget.

Rydström byttes ut i paus och med Diouf och Gutu fick vi ett mycket bättre offensivt passningsspel och mer fart. Nu var det absolut inte Rydströms fel att det såg ut som det gjorde innan paus, men undrar om Rydströms plats i laget nu börjar ifrågasättas på allvar. Och då inte bara på diverse supporterforum, utan även inne i föreningen.

Ertons frispark var riktigt snygg. Hatten av!

Nouris utvisning var hårt dömd. Båda korten var tveksamma, om än inte felaktiga. Ser inte riktigt vem som ska ta den platsen nästa match, eftersom Rasmus Sjöstedt tydligen är skadad. Dock tycker jag att Nouri varit väldigt svag de senaste matcherna, och speciellt idag, så det skadar nog inte att prova något annat. Kanske Nenad på en kant? Å andra sidan har han gjort det väldigt bra centralt, så vi skulle förlora en dimension i så fall. Men det skulle kunna vara ett sätt att få med både Nenad, Thorbjörnsson och Paulus på planen, om nu alla är friska.

Dauda har gjort fem mål hittills i år och har därmed "ensam" bärgat sex av KFFs pinnar hittills i år. Bra så. Men samtidigt har hans framgångar inneburit att andra spelare (Sebastian och McDonald) hållits på bänken, vilket jag inte tror är riktigt bra för spelet. Dauda är alldeles för anonym och slarvig vilket innebär att vi sällan får tag i bollen där uppe. Trots att han gjort sin bästa säsongsinledning hittills skulle jag inte ha något emot om Dauda bänkades från start i nästa match.

Tänkte sätta mig och njuta av en handbollsfinal så här efter fotbollen. Men just nu står det 13-4 till Sävehof och matchen är redan död. Synd att Guif inte klarade av att knyta ihop det i semin mot Kristianstad. De hade säkert kunnat ge Sävehof en tuffare match.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar