onsdag 2 maj 2012

Elm bäst på plan

Åtminstone första 60 minuterna, sedan slog jag över från Elfsborgs match till HIF-AIK. Men David var helt magnifik så långt i matchen. Gjorde ett mål, hade ett annat bortdömt (korrekt) för offside, hade ytterligare ett par riktigt bra målchanser, ett par riktigt snygga framspelningar som kunde resulterat i mål och dessutom förtjänstfullt jobb i defensiven när det behövdes. Om detta är hans normalnivå nu för tiden så är han en av allsvenskans bästa forwards, men med tanke på att han allt som oftast hållits på bänken så var det kanske en ovanligt stark insats. Kul att se i alla fall.

Elfsborg verkar som jag skrivit tidigare fantastiskt starka. De har länge haft allsvenskans kanske starkaste trupp. Nu har de dessutom den bäste tränaren och det ser därför riktigt bra ut för deras del.

HIF-AIK var däremot mindre skoj, även om de sista 10 bjöd på en uppryckning. Men jag undrar seriöst vem som ska göra AIKs mål. De är grymt stabila men det händer inte mycket framåt. Kanske landets tråkigaste lag?

Intressant att se att storlagen verkar ha tagit ett ovanligt starkt grepp om allsvenskan. Häcken är visserligen med där uppe (vilket jag faktiskt inte tror är tillfälligt) men i övrigt är Elfsborg, AIK, Göteborg, Malmö och HIF alla bland de sex främsta lagen, visserligen i en haltande tabell. Kalmar är en besvikelse och Häcken en plusvariant, men i övrigt helt i linje med de flesta förhandstipsen. Nykomlingarna Sundsvall och Åtvidaberg ligger något högre upp än väntat, men detta är inte ovanligt så här tidigt på säsongen och de lär tappa med tiden.

Ser vi slutet på uttrycket "allaslårallasvenskan"???


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar