söndag 29 april 2018

En imponerande seger mot Malmö

3-0 hemma mot Malmö är oerhört imponerande. Visst, MFF är inne i en svag period och saknar dessutom många ordinarie spelare, men det gör även Kalmar FF. Dagens insats var stark från första till sista minut. Viktor Elm har vuxit fram som en av allsvenskans bästa mittbackar och jag imponerades även av båda bröderna Hallberg, Papa Diouf, Romario, Hiaro, Måns Söderkvist. Ja som sagt var hela laget. Måns är kanske den som är den allra största positiva överraskningen. Jag trodde ärligt talat att han hade stagnerat och att det inte skulle bli så mycket med hans fotbollskarriär. Men han ser oerhört pigg ut och springer något kopiöst för laget. Oerhört glädjande att både han och hela laget är i det slaget de är nu.

Sedan kan man ju undra hur den assisterande domaren tänkte vid Måns 1-0 mål. Huvuddomaren blåste ju ursprungligen för frispark först, vilket givetvis hade varit korrekt, men ändrade sig efter att de hade konfererat. Så det måste ju rimligtvis varit p g a något som den assisterande domaren påpekat. Vi kommer säkert aldrig att få veta hur det gick till, men det såg väldigt konstigt ut. Ibland får man vara glad över att få felaktiga domslut till sin fördel, eftersom man vet att ibland kommer det också gå åt andra hållet. 

Åtminstone tillfälligt är KFF uppe på en fjärdeplats. Mycket positivt. Och sedan kan man kanske hoppas att en trepoängare borta mot Dalkurd i nästa omgång inte ska vara omöjligt. 

Fan vad kul det är med allsvensk fotboll ändå...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar