onsdag 9 september 2009

Tre poäng - resten glömmer vi

Tack Marcus Berg! Matchrapporten kommer kanske säga självmål, men jag köper inte det. Marcus slog en hård boll och träffade backen och in i mål. Det är hans mål och det behövde vi.

Ingen av de offensiva spelarna får godkänt idag. Uselt tempo och usel precision i allting. Hysen kom in och gav oss lite fart, men hans avslutningar var också under all kritik. Rasmus har nu gjort två svaga landskamper i rad och hans självklara plats i startelvan kommer att ifrågasättas inför matchen på Parken. Dock får man inte glömma att han slog passningen till Ibra i lördags och att han kastade det långa inkastet som ledde fram till segermålet idag. Att Ras var kvar i 94 minuter är också ett tecken på att han har Lagerbäcks förtroende.

Nu kan vi glömma alla diskussioner om målskillnad. Vi ska ha sex pinnar till och sedan kan vi bara hoppas att det räcker tillräckligt långt. De övriga matcherna kan vi inte påverka.

I förra inlägget skrev jag att det är en hårfin gräns mellan succé och fiasko. Det gäller verkligen även idag. Nu kommer väl laget att skrivas ner i alla fall, men tänk om Marcus Berg inte hade varit där....

Nu håller vi på Albanien ikväll och hoppas att Portugal kryssar mot Ungern.

Tillbaka till vardagen på lördag. Första matchen för KFF utan Ras och David. Tror dock på seger borta mot Trelleborg. Tippar 2-1 efter mål av Tobbe E och Mendes, våra nya målkungar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar