tisdag 22 september 2009

Nu går tåget

Helt otippat är AIK det lag som drar upp slutspurten först och nu gäller det att hänga med. Häcken borta är ingen lätt match, men verkar det inte som om det börjat bli lite grus i deras maskineri efter en fantastisk svit matcher utan förlust. KFF har inte råd att förlora, eller ens tappa poäng, imorgon. Sedan kommer dessutom den riktigt tunga matchen mot spöket IFK Göteborg nästa helg. Sex poäng för KFF den här veckan så lever guldhoppet trots allt. Allt under fyra så kan vi stänga butiken för den här säsongen.

Såg idag bilderna från Malmös överkörning av Elfsborg från gårdagen och fattar ingenting. Daniel Larsson och Ofere är inga stora fotbollsspelare, men så helt plötsligt uppträder de som om de är allsvenskans hetaste anfallspar. Snygga mål och uppenbarligen en bra insats från Malmö. Kanske de kan rädda säsongen med en bra avslutning i år igen och lura sig själva att tro att det inte finns några problem i föreningen. Det är aldrig, aldrig bra för en klubb att åka ur, men däremot kanske en riktig skrämselhicka kan röra om lite grann. Malmö ska verkligen inte behöva vara ett anonymt mittengäng när man har landets mest välfyllda pengapung, den bästa arenan, starkt stöd från publik och näringsliv i staden och dessutom är man en av landets mest framgångsrika föreningar genom tiderna med väldigt stolta traditioner.

Nu är det två 'storklubbar' som slåss i den absoluta toppen, och kanske är det ett trendbrott efter att KFF och Elfsborg varit (tillsammans med Göteborg förstås) de främsta lagen de senaste åren. På sikt är det givetvis omöjligt för KFF att konkurrera med lag som Göteborg, AIK och Malmö, men man hoppas ju innerligt att det dröjer innan verkligheten kommer ikapp oss. Men nu måste man dock vara realist och inse att KFF står inför en jätteutmaning inför kommande säsonger, med ett gäng trotjänare som antingen kommer att lägga av eller åtminstone knappast bli bättre med åren, med en uppsättning utländska spelare som är svagare än på Diogo's tid i laget samt klart sämre beställt med svenska klasspelare i åldern 20-30 år. Det är bara Larsson och Eriksson som är riktigt starka där, och kanske Lindberg även om han börjar räknas till veteranerna också. De unga är inte flygfärdiga ännu och inför nästa säsong kommer avsaknaden av Rasmus, Viktor, Ingelsten och David att vara än mer påtaglig. Ska bli spännande att se om Nanne och Svante lyckas göra något ytterligare fynd i Eriksson-klass i de lägre divisionerna. Det kommer att behövas.

Hursomhelst så ska vi inte måla den lede på väggen ännu, eftersom vi ju som sagt har en allsvenska att spela färdigt och först då matchen mot Häcken imorgon. KFF verkar ju inte längre kunna hålla tätt bakåt, så som den obotlige optimist som jag är så tippar jag den här gången att vi vinner med 3-2. Målskyttar? Tja, varför inte två av Dauda och ett av Mendes?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar