torsdag 3 september 2009

Rasmus blir mer och mer given i landslaget

Det gick oerhört fort. Jag minns att man blev positivt överraskad när Rasmus fick en plats i landslagets vinterturne i januari. Det var lite tidigare än man trodde och det kändes verkligen som att han var där för att se och lära. Idag är hans ett av de första namnen man plitar ner i en startelva och media skriver högt och brett om hur självskriven han är i en startelva och vilken betydelse han har för ett svenskt landslag. Till exempel här, här, här eller här. Till och med stockholmsmedia med andra ord. Esk i DN i det sista exemplet vill att han ska ta för sig mer. Det handlar alltså om att man ser lille Rasmus som en potentiell ledargestalt i landslaget. Och vi var förvånade att han ens fick spela med Dahlberg och Antonen i USA i vintras.

Hur blir då startelvan? Jag tror att det blir som de flesta verkar tippa:

Isak
Safari-Maestro-Olof-Nilsson
Holmen-Anders-Kim-Ras
Ibra-Elmander

Själv hade jag hellre spelat:

Isak
Safari-Maestro-Olof-Nilsson
Kim-Anders-Ras
Hysen-Ibra-Elmander

Ett 4-3-3 med starka djupledslöpare på kanterna, med visst defensivt ansvar, och tre stabila centrala mittfältare där Anders tar ett utpräglat defensivt ansvar. Lite som KFF med andra ord. Om man sedan väljer att kalla det 4-3-3 eller 4-1-4-1 är en ren smaksak.

Ibland läser man att en del ifrågasätter Isaks plats. Det är det dummaste jag hört. Visst gör han en del misstag i klubblagen. Visst är han inte tillräckligt bra på fötterna. Och visst har hans karriär inte varit så spikrak som man kunde förväntat sig. Men han gör ju aldrig en dålig landskamp. För mig är han den mest självklare spelaren i en svensk startelva. Mer än Ibra. Mer än Olof. Till och med mer än Rasmus. Skönt att han är tillbaka igen efter barnafödandet. Grattis förresten!!!

Läste att det finns farhågor att Viktor drabbats av borelia. Oerhört trist i så fall, eftersom det lär hålla honom borta från fotbollsplanen ett bra tag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar