lördag 16 juni 2012

Ryssland ute

Jag trodde att jag kunde lite om fotboll. Men att Ryssland skulle missa att gå vidare fanns verkligen inte i min sinnesvärld. Jag ger upp. Jag tänker sluta tippa. Jag hade valt en fantasy-elva med tre polacker och två ryssar. Jag kommer att sluta toksist bland kompisarna och bland de sämsta totalt i Sverige. Ursprungligen gick jag all-in på två länder som jag trodde skulle ta sig vidare, så 7 av 11 spelare kom från Polen och Sverige. Jag är så jävla usel....

Ryssland hade kunnat nå semi eller ännu bättre. Jag såg inte matchen, eftersom TV4 lade den i en Kalle Anka-kanal, så jag vet inte varför det gick som det gick. Men det var verkligen inte bra.

Jag vet att det finns andra överväganden som spelar in i valet att lägga matchen i TV4 Extra. Men ni gör bort er totalt. Ni måste veta att det finns fulstreamar var som helst över hela internet. Om ni dessutom väljer att pissa på era kunder/tittare så måste ni givetvis förstå att vi överger er. Min bakgrund inom brand management och som marknadsdirektör gör mig inte till expert när det gäller fotbollsrättigheter, men jag har en viss förståelse för vad ni gör med ert varumärke. Och jag anser att ni fullständigt förstör värden här. Och dessutom är detta i en värld där det alltid finns "alternativa" möjligheter att se matchen. Att jag väljer de lagliga alternativen är mest för att jag tycker att detta är "rätt". Men inget är "rätt" när TV4 beter sig som svin.

Återigen, TV4, vi vill ha två saker. Inga bindningstider och konkret innehållsdeklaration. Om vi får det kan vi välja om vi vill betala för TV4 Extra eller inte. Just nu är ni bara riktigt usla.

Jag har de senaste åtta åren bott i Rotterdam, Moskva och Stockholm. Och därmed har jag känslor för tre lag i detta EM. Sverige och Ryssland är nu ute och Holland hänger verkligen på gärdsgården. Inget bra EM för mig på något sätt....

2 kommentarer:

  1. Jag gillar Rysslands sätt att spela.

    Jag gillar inte heller TV4 sätt att tänka efter inan man fattar beslut.

    Nu får TV4 mycket badwill som de förtjänar.

    SvaraRadera
  2. Ja, tyvärr verkar inte TV4 ta åt sig av kritiken att döma av de svar man gett. Vad de inte verkar förstå är att de flesta trots allt förstår att rättigheter kostar och att detta i slutänden måste betalas av någon. Men problemet är att de lanserar en ny kanal genom att låsa in innehåll som tidigare varit fritt och att göra detta utan att kommunicera vad man vill med den nya kanalen, allt för att folk ska köpa grisen i säcken. Aldrig annars skulle någon betala för något när man inte vet vad man får för pengarna. De säger att de kommunicerade detta tydligt för länge sedan, men det är kvalificerat skitsnack. De har enorma möjligheter att kommunicera på t ex fotbollskanalen.se, men gör inte det. Den enda anledningen jag kan se är att de inte har mycket att berätta om TV4 Sport Extra. Om de skulle tydligt innehållsdeklarera kanalen tror jag att vi skulle se att det är lika tomt på kvalitetsinnehåll som nuvarande TV4 Sport. Men nu tar man betalt för det.

    SvaraRadera