fredag 8 juni 2012

Ryssland á la 2008

Sommaren 2008 bodde jag i Moskva, längs paradgatan Tverskaya Ulitsa som går från Röda Torget norrut. Detta var också sommaren då rysk fotboll charmade hela Europa. Ett fantastiskt lag med Arsjavin som härförare slog ut Sverige och Holland med en offensiv, fartfylld och passningssäker fotboll. Då matcherna spelades i Österrike/Schweiz, och givetvis anpassat till centraleuropas tidszon, så innebar detta sena matcher i Ryssland. Och det innebar också att firandet på gatorna, och då framförallt Tverskaya Ulitsa, började vid midnatt eller senare och höll på till framåt morgonkvisten. Har sällan sett det ryska folket och den ryska huvudstaden leva upp såsom de gjorde de veckorna i juni 2008.

Det ryska spelet vi såg ikväll var inte långt efter det de presterade för fyra år sedan. Återigen var "Den Lille Tsaren" regissören och återigen var det ett fantastiskt passningsspel och en speed som hjälpte Ryssland till en klar 4-1 seger.

EM har börjat sensationellt bra. Polen och Ryssland har båda imponerat. Och detta är ju som sagt EMs skitgrupp. Imorgon kommer de stora elefanterna in i matchen. Holland-Danmark imorgon kan ju bli en fantastisk match. Och våra sydliga grannar får ursäkta. Oranje är mina boys. Alltid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar