lördag 19 juni 2010

Överraskningar som vanligt i början av turneringen

Det är inte första gången som vi ser en massa överraskningar tidigt i turneringen. Det har hänt förr och det kommer hända igen, men ändå lär det vara några av de stora lagen som når ända fram till finalen den 11 juli. Det är inte ovanligt att några av dem går på pumpen längs vägen, men när det gäller som mest är traditionens makt stor. Hursomhelst så har nu England, Spanien och till och med Tyskland satt sig i en knivig sits och måste prestera i de återstående gruppspelsmatcherna för att inte åka ur. Och Frankrike betecknar jag som utslagna redan, även om det finns en liten teoretisk chans att gå vidare.

Har varit i Budapest ett par dagar och inte sett matcherna. Kom hem sent igår kväll och fick se ett oerhört tamt England kryssa mot Algeriet.

Argentina övertygade tydligen mot Sydkorea och är kanske bäst hittills. Holland och Brasilien vann sina första utan att spela ut hela kortleken. Det är bara de tre lagen av de stora som gått bra hittills. Tyskland missade ju igår, en match som jag tyvärr inte kunde se, och vi väntar med spänning på att se om Italien är fågel eller fisk i år.

Kul med VM, även om spelet inte varit det bästa. Kan vi hoppas att Holland spelar ut i eftermiddag? Tippar 3-0 till Oranje.

Hup Holland Hup

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar