fredag 25 juni 2010

Halvtid i VM...

..så nu kollar vi mina tips från inför turneringen...

Världsmästare: Brasilien
So far so good. Finns ingen anledning att ändra tipset även om lag som Argentina har imponerat mer. Bra tips!

VMs utmanare: Holland
Tre matcher - nio pinnar. De har inte riktigt imponerat, men ändå vunnit allt. Klart att de är en mörk häst fortfarande. Bra tips!

VMs besvikelse: England
Engelsmännen har inte imponerat, men på denna fronten är frassarna och italienarna klart överlägsna. Dåligt tips!

VMs överraskning: Schweiz
De slog Spanien och behövde bara slå Honduras. Men icke. De gjorde en helt ok insats, men titeln måste hittills gå till lag som Japan, Sydkorea eller Slovakien. Halvdåligt tips.

VMs spelare: Maicon
Alltid bra. Bäst i världen på sin position. Nu går ju ofta de stora priserna till anfallare, och David Villa ligger säkert bra till om Spanien skulle gå långt, men jag håller fortfarande Maicon högt. Bra tips!

VMs skyttekung: Klaas-Jan Huntelaar
Trodde faktiskt att de skulle spela Klas-Jan centralt och RVP på en kant. Nu har de istället haft K-J på bänken, så han har inte haft möjligheten att visa upp sig ännu. Ett mål på nästan ingen speltid hittills är givetvis ok, men därifrån till skyttekungstiteln är steget stort. Allt kommer att handla om hur långt Holland går och om vilken speltid K-J får. Att 'the Hunter' är en född målskytt står dock utom allt tvivel. Halvdåligt tips!

Svennis eller Lagos: Svennis
Två halvgodkända insatser, men inget avancemang. Trodde att Lasse skulle kunna ta Nigeria vidare tack vare svagt motstånd och trodde att Svennis skulle ta Cote d'Ivoire vidare på ren kvalitet. Men båda missade slutspel. Dåligt tips!

Jag kan med andra ord inte vara riktigt nöjd med mina tips hittills. Kanske återkommer jag med nya tankar inför slutspelet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar