måndag 8 mars 2010

Göteborg är favoriter i år

På allsvenskans upptaktsträff tippades IFK som favoriter före Elfsborg, Kalmar, Malmö och AIK. De regerande mästarna tippades oväntat långt ner, men det stämmer mycket väl med mitt tips och trots allt är det de väntade lagen som tippas i toppen.

Vi har nu sett att lag som Kalmar, Elfsborg och IFK har kopplat ett visst grepp och verkar vara med där uppe även om de har ett mellanår. Som Kalmar förra året. Man har länge pratat om att det vore bra för svensk fotboll om vi fick fram ett par tre storlag som år efter år är med i toppen och som skulle kunna hävda sig i Europa. Istället för dagens läge där det är nya mästarlag varje år som sedan brandskattas på spelare så snart det är dags att kvala till europaspelet igen. Vi är långt ifrån den utopin. Och de som har önskat denna utvecklingen hade nog gissat att lagen skulle heta AIK, IFK och MFF, men faktum är att två lag från hålor som Borås och Kalmar hör till den absoluta eliten idag och har konsekvent presterat de senaste fem-sex åren. Nu tror jag att allt har sitt slut, men dessa lagen börjar också skaffa sig ekonomiska förutsättningar för att hålla sig kvar i toppen även om de tappar några spelare. Väldigt intressant utveckling, men inte nödvändigtvis ett styrkebevis för allsvenskan som serie.

SVT direktsände tydligen upptaktsträffen på nätet. En måndag mitt på dagen. Skulle vara väldigt intressant att se hur många tittare de hade. Knappast över 1.000 skulle jag gissa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar