lördag 6 mars 2010

Den allsvenska säsongen tjuvstartar idag

Nu är vi igång. Visserligen är det bara en supercupfinal, men det innebär ändå att säsongen har startat. Snö, kyla och dåliga planer gör visserligen att det inte är det vårtecken man är van vid, men det glömmer vi just nu.

Supercupen har fått kritik, men viss rätta. Man har misslyckats med att skapa en publikfest och höga entrebiljetter verkar innebära att det bara kommer ett par tusen åskådare i år också. Jag vill dock alltid hävda att cupen är här för att stanna. Utan dagens match hade AIK mött Vasalund i ett genrep medan IFK hade tagit sig an Quiding. Då är det givetvis bättre att smygstarta säsongen med en match mellan två riktiga tungviktare.

I år är det visserligen inte en riktig supercupfinal. Detta ska ju vara matchen mellan cupmästarna och ligasegrarna, men eftersom AIK vann en dubbel i fjol så är de givetvis de moraliska segrarna hur det än går på Råsunda idag. Dessutom är inte detta samma AIK som vann dubbeln, så jag tror att IFK kommer att ta hem detta ganska komfortabelt. AIK kommer att få det svårt i år. Man har tappat en hel del kvalitet och har en ganska tunn trupp. Dessutom anser jag att de överpresterade enormt förra året och kommer knappast att vara med och slåss om de främsta platserna den här säsongen.

Mitt tips: AIK-IFK 1-3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar