lördag 2 maj 2009

Årets bästa fotboll

Första fyrtiofem i El Clasico kan vara den bästa fotboll som presterats hittills under säsongen. Barca leder med 3-1 mot ett formstarkt Real, vilket lika gärna kunde varit 5-1 eller 7-2. Att man inte leder med mer beror till stor del på att Real har en av världens bästa målvakter i Casillas.

Real har inte varit ofarliga, tvärtom. De har haft sina chanser och kommer inte vara ofarliga i andra. Om detta Barcelona har någon svaghet så tror jag att det är förmågan att stänga en match. Jag tror att det blir full fart framåt även i andra och det kan ge luckor bakåt.

Leo Messi är utan tvekan världens bäste just nu. En magisk fotbollsspelare!

Om man kan prestera sådan fotboll på Bernabeu i ett El Clasico så kan man göra detsamma på Stanford Bridge. Om Barca spelar så här så går man vidare, ingen tvekan om det. ESPNs kommentatorer talar om detta laget som ett av fotbollshistoriens bästa. Om de skulle vinna både ligan och Champions League kan det mycket väl vara så som Peps debutsäsong som förstetränare kommer att gå till historien. Inte dåligt i så fall.

Båda lagen har dock, vilket man ska komma ihåg, ett något naivt försvarsspel. Men det glömmer vi en festkväll som denna.

Ser matchen med en bättre Cabernet i glaset. Fotboll blir aldrig bättre än så...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar