torsdag 23 april 2009

NU är det kris i Kalmar FF

Det har pratats om kris ett tag, men jag har tyckt att det varit lite överdrivet. Kryss mot Elfsborg är trots allt ok samtidigt som AIK och Halmstad är lag som brukar vara lite upp och ner under säsongen, så även om det sett dåligt ut har jag inte velat använda ordet kris. Förrän nu alltså. I vanlig ordning fick jag lita till den eminenta webradion på sr.se, så min bild av matchen är givetvis begränsad (därav bloggens titel). Men känslan är inte positiv. Där man förra året radade upp målchanser och Ingelsten lyckades säkert både göra flest mål och bränna flest chanser verkar man i år ha förtvivlat svårt att komma till lägen. Matchstatistiken talar sitt tydliga språk. Nanne kom förra året alltid tillbaka till statistiken över antal avslut, som ger en bra bild av hur mycket konstruktivt man skapar, och i år är det en markant skillnad mot förra året.

Häcken hemma i nästa omgång blir minst sagt en ödesmatch. Hoppas att man chansar och riskerar cupen om så behövs, och vilar några av spelarna. Det är en intensiv period just nu och vi behöver spelare som Rasmus i allsvenskan. Ge Augustsson, Smylie, Eklund, Zlatan och Tobinho chansen. Giffarna blir ingen lätt motståndare, men den kan vi vinna med ett något försvagat lag också.

Att Skansen skulle bli underkänd för Champions League är ju inte direkt någon överraskning. Synd, annars kunde detta blivit verklighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar