lördag 22 maj 2010

90 minuter kvar på en tung vår

Snart stänger allsvenskan för våren och vi kan börja titta fram emot VM. Det har varit en vår där KFF blandat och gett, med en katastrofal start och en ganska bra avslutning. Så avbrottet kommer inte lägligt för KFFs formkurva. Det har också varit en vår där allsvenskan inte riktigt kom igång. Det har handlat om dåliga planer, dåliga domare, dåligt spel och dåliga publiksiffror, snarare än om det som faktiskt skett på plan. Hoppas att alla, inklusive planskötare och förbundsfolk, utnyttjar uppehållet till att förbättra det som måste förbättras och så att vi kan få en positiv nystart efter VM. Allsvenskan som underhållningsprodukt behöver det och det räcker inte med att man utgår från att kvällsblaskorna ska skriva upp svensk fotboll. Mer måste göras för att få tillbaka intresset, få folk att gå på matcherna och höja kvaliteten.

KFF vann programenligt i cupen i veckan och nu i eftermiddag är det dags för Häcken borta. Fjolårets sensationslag som nu har fått lära sig att det andra året i vanlig ordning är tuffare. De har givetvis inte spelare för den yppersta toppen, även om många ville placera dem där inför säsongen, men de har ändå underpresterat något i år. Tror att ett KFF i form tar detta tämligen enkelt. Tippar 2-0 till bortalaget efter mål av Santos och Abiola.

Ska leta mig ut i solen ett tag nu. Moskvavädret har varit hysteriskt med fyra veckor i rad med över tjugo grader och de senaste dagarna har vi till och med närmat oss trettio grader. Sedan från fyratiden och framåt rysk tid blir det fullt upp med hockeysemi, Häcken-KFF och sedan framåt kvällen final i champinjonligan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar