lördag 2 april 2011

Slutligt allsvenskt tips 2011

På plats i Stockholm efter att ha slutligen lämnat Moskva bakom mig. Som kalmarit i exil kanske detta fortfarande kan betraktas som 'på distans', men bloggens vara eller inte vara är fortfarande ett stort frågetecken. Men vi kör vidare ett tag till i alla fall. Det är ju nu det börjar...

Dags att slutligen avlägga mitt allsvenska tips. En del förändringar från det preliminära tips jag lade fram för ett par veckor sedan, men fortfarande ungefär samma lag som slåss i respektive del av tabellen. Tror kanske lite mer på Kalmar för varje dag som går, även om de kommer att vara en bra bit från absolut toppstrid.

1. Elfsborg
2. Malmö
3. IFK Göteborg
4. Helsingborg
5. Örebro
6. Kalmar FF
7. AIK
8. Häcken
9. Djurgården
10. Mjällby
11. Gais
12. Trelleborg
13. Halmstad
14. Syrianska
15. Norrköping
16. Gefle

Ett par bonustips också:

Skytteligavinnare: Robin Söder, IFK Göteborg

Årets stora genombrott: Robin Söder, IFK Göteborg

Första tränaren att få sparken: Janne Andersson, Norrköping

Flest kort: Kevin Pavey, AIK (jag vet, detta ger väl knappast pengarna tillbaka)

Årets besvikelse: David Elm, Elfsborg (jag gillar David enormt mycket och tror att han kommer att göra väldigt mycket nytta. Men i förhandssnacket nämns han som en potentiell skytteligavinnare, och den som har de förväntningarna vet knappast vad Elfsborg har köpt och kommer således bli besviken).

Årets hemvändare: Rasmus, Viktor, Ari, Cesar och Ingelsten gör gemensam sak och ansluter till Guldfågeln under sommaruppehållet (eller vänta nu, kanske jag gick lite för långt i mitt tips här...)

Då drar det alltså igång idag. Läser om truppen på KFFs hemsida och det verkar som om alla är tillgängliga utom Wastå, så det ser lovande ut. Halmstad borta är en match KFF ska kunna ha goda chanser att vinna, även om detta varit en tuff drabbning de senaste åren. Halmstad är svårbedömda i år. I mitt ursprungliga tips hade jag dem på nerflyttningsplats men så illa tror jag nog inte det ska gå trors allt. Men förhoppningsvis får de en tuff start på säsongen med 0-3 i baken i premiären. Tippar mål av Sobra, Mendes och Rydström på straff.

Nu kör vi!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar