onsdag 1 maj 2013

Ett historiskt ögonblick

Det finns idrottsögonblick som alla minns och som definierar en epoks början eller slut. Det kan handla om Stenis, Borgs eller Wilanders genombrott i unga år. Det kan handla om att Sverige till slut lyckades bryta Sovjets dominans i bandy 1981 eller i hockey 1987. Det kan kanske också handla om två kvällar våren 2013 när den spanska dominansen inom europeisk fotboll bröts. Det började så smått med att Dortmund och Bayern vann klart hemma, men där de spanska giganterna ändå hade en långsökt chans att komma tillbaka. Det blev lite mer tydligt igår när Dortmund höll undan borta mot Real. Och sedan ikväll blev den spanska förnedringen totalt när världens bästa lag de senaste fem åren, ett lag fyllt med Europa- och Världsmästare samt världens bäste spelare, fick stryk med 7-0 över två matcher.

7-0!

Detta är den största utklassningen i historien i en CL-semifinal. Jag är övertygad om att vi kommer att se tillbaka på CL-säsongen 2012-2013 som den säsongen där den spanska dominansen bröts och den tyska påbörjades.

Bundesliga är kanske redan idag Europas bästa. Rankingmässigt trea efter Spanien och England, men så vitt jag förstår är de snart förbi England. Landslaget är dessutom i mina ögon favoriter inför Brasilien-VM. Hemmanationen är sämre än på mycket länge så Argentina är nog hemmakontinentens främsta hopp. Självklart vill Spanien fortfarande vara med och leka, liksom Italien, Brasilien och kanske Holland, men tyskarna måste ses som förstahandsfavoriter. Dessutom är ju alla stjärnorna unga (Götze, Kroos, Müller, Neuer, Ötzil m fl) eller på sin åldersmässiga topp (Schweini, Lahm m fl).

Ser fram emot CL-finalen nu. Men, mitt stora problem är att jag ska till Sverige på 40-årskalas den dagen. Hur lägger man fram förslaget till värdinnan att hon borde fixa storbildsskärm till festen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar