lördag 13 april 2013

En både logisk och orättvis dom

Först, självklart vill vi alla att fotbollsmatcher ska avgöras på planen, inte i en disciplinnämnd. Så på så sätt kan man givetvis hävda att domen som kom i veckan är logisk. Djurgården-Mjällby återupptas vid ställningen 0-1 och idioterna fick inte glädjen att ha avgjort en allsvensk match.

Men, trots detta så är faktum att det är en orättvis dom. Det fanns tre parter i denna soppa, först idioten (idioterna?) som kastade flaskor och frukt, sedan Djurgården som ansvarade för arrangemanget och slutligen Mjällby som är helt oskyldiga. Summan av kardemumman (jag älskar det uttrycket....) blev att Mjällby straffades hårdast ekonomiskt med tanke på att de får alla extrakostnader och dessutom tidsåtgång för att ta sig till Stockholm en extra gång mitt under säsongen. Djurgården straffas näst hårdast, de får böta lite fickpengar. Och den/de som är de mest skyldiga kom undan helt. Så domen blev till slut djupt orättvis.

Dessutom är den inte sportsligt rättvis. När matchen återupptas kan spelare vara ur form, skadade, friska från skador, sjuka, o s v. Det är inte samma förutsättningar som när den första matchen spelades. Vem som vinner eller förlorar på detta återstår att se, men rättvist är det inte.

Djurgården borde åtminstone få stå för ett chartrat flyg från Blekinge till Stockholm och lite cash för Mjällbys kringkostnader. Det löser inte den sportsliga orättvisan men åtminstone blir det finansiellt rättvist.

De enda lösningarna jag kan se är att tömma arenan och återuppta spelet samma kväll. Om man inte kan göra detta, av säkerhetsskäl, så måste ju Djurgården, som ansvarar för arrangemanget, ta smällen. Alternativet, vilket jag inte vet om det är praktiskt genomförbart, skulle vara att man återupptar matchen dagtid dagen efter. Då kan man åtminstone undvika att Mjällby drabbas värst. Ett sista, kanske något mer kreativt, alternativ, är att om man ändå ska spela vidare långt senare så får man helt enkelt göra detta på Strandvallen istället. Då blir det åtminstone DIF som åker på restid och kostnader. Hursomhelst, nu landade man i det sämsta tänkbara för Mjällby, den enda helt oskyldiga parten i soppan.

Dags för KFF imorgon. Tror att Tittis nolla håller i sig, så jag tippar en mållös tillställning nere i Malmö.

Och slutligen, imorgon förväntas det bli 22 grader här i Rotterdam. Äntligen är våren här på riktigt!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar