söndag 21 oktober 2012

Brist på konsekvens

På samma sätt som Erik Hamrén har fått viss rättmätig kritik för sin brist på konsekvens i startelvan så kan man ha liknande synpunkter på Nanne Bergstrand. Inte så mycket när det gäller val av spelare längre, det var väldigt stökigt i mitten av säsongen men nu har han varit mer konsekvent på slutet, men däremot på valet av spelidé. Idag gick man in med en trebackslinje (eller är det inte egentligen en fembackslinje?) och det var virrigare än på länge. Tyvärr kommer båda Malmös mål idag p g a just denna otydlighet i de bakre leden, framförallt centralt. Man kan tycka att allsvenska spelare ska klara att skifta mellan olika spelsystem, men idag var det uppenbart att de kände sig obekväma. Och Malmö med sina snabba forwards var inte sena att dra nytta av det. Efter en halvtimme bytte man tillbaka till en rak fyrbackslinje, men det var så dags. Då stod det 0-2 på tavlan och det såg ganska kört ut.

Andra halvan av andra halvlek såg dock riktigt bra ut. Erik och Papa Diouf kom in och gjorde ett riktigt bra jobb. Även McDonald såg rätt ok ut bitvis idag. Bra att Erik är tillbaka och kul att han fick göra mål direkt. Rickard Norling utsåg honom till en av allsvenskans bästa huvudspelare i intervjun med C More efter matchen. Han har nog ganska rätt i det.

Trots en bra slutforcering där KFF med lite tur hade kunnat få med sig en pinne så var resultatet 2-1 till Malmö rättvist sett över 90 minuter.

Rasmus Elm gjorde mål idag för CSKA. På straff dessutom, vilket visar att han redan efter några månader i klubben har skaffat sig en tung roll i laget. Riktigt kul!!

Snart dags för Elfsborg att svara på Häckens och Malmös trepoängare i helgen. Upplösningen i allsvenskan 2012 är riktigt häftig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar