söndag 2 september 2012

Nära 2-2 igen

KFF och Gais spelar alltid 2-2 och idag var vi en idioträddning av Titti ifrån att landa där igen. Trots allt starkt att vinna borta, även om Gais 2012 inte alls är samma sak som Gais 2011. Däremot borde KFF gjort både trean och fyran innan Gais till slut satte ett slumpmål på hörna efter svagt försvarsspel i eget straffområde.

Nanne var väldigt tydlig i sin kritik mot Titti i direktsändning efter matchen och hävdade att han fick ta på sig Gais reduceringsmål. Efter att ha sett reprisen säger jag inte emot Nanne.

Undrar om detta inte är första gången i år som KFF vunnit två raka allsvenska matcher? Definitivt har man inte tre raka segrar (inklusive cupen) någon gång tidigare så det är skönt att de studsade tillbaka efter storpisken mot HIF. Nu ser det helt plötsligt rätt bra ut med tanke på det kommande programmet och vi tittar uppåt snarare än neråt nu....

Blåvitt är riktigt under isen nu, även om det alltid är imponerande att hämta upp ett 0-3 underläge.

Carro Klüft har avslutat sin karriär. Sveriges främsta kvinnliga friidrottare någonsin. Kanske Sveriges främsta kvinnliga idrottare alla kategorier. Och kanske Sveriges främsta friidrottare någonsin, oavsett kön. Trist att hon aldrig kom tillbaka till toppen sedan sjukampen lagts ner, men ändock en riktigt imponerande karriär. Att sedan avsluta i en katastrofalt svag tävling som finnkampen är kanske ändå symptomatiskt. Hon är ju den som alltid framhållit glädjen i idrottandet och i och med det har hon alltid hållit finnkampen högt. Men resultatmässigt är det lite pinsamt i en hel del grenar. Endast herrarnas spjut håller toppklass (inte tack vare Sverige dock) och sedan håller även herrarnas längd anständig nivå. I övrigt, totalt mörker. Sedan vet vi givetvis att vi har en del, framförallt kvinnliga, friidrottare som håller bra internationell standard när de är i form och skadefria (Green, Jungmark, Bengtsson, Hjelmner). Men som tävling är finnkampen bra underhållning men riktigt svagt rent sportsligt.

Herrarnas US Open pågår just nu. Undrar om en Grand Slam turnering har fått så lite uppmärksamhet någon gång sedan Björn Borg började slå bollar på en parkeringsplats i Södertälje??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar