tisdag 18 september 2012

En oförklarlig förlust

KFF gick ut mot ÖSK som solklara favoriter. För en gångs skulle kändes det som att man skulle kunna spela ut en motståndare som på pappret kändes både svag och nästan uppgiven. Men matchbilden blev inte bra. Att KFF vinner bollinnehavet men samtidigt förlorar skottstatistiken hör inte till vanligheterna. KFF kändes uddlösa även om man hade en del boll, medan ÖSK kändes farligare. Jag tycker att Nanne gjorde rätt som gav Ludde och Thorbjörnsson förnyat förtroende efter bra insatser på sistone, men med facit i hand blev det fel. Ludde kom tyvärr fel in i matchen från början och framförallt "Crespo" Kamara fick övertag på honom från början. I ärlighetens namn borde ÖSK ha avgjort detta redan i första halvlek. Endast ett par bra räddningar från Titti och f d KFF-spelaren Hasanis ineffektivitet i boxen gjorde att man kunde gå till pausvila med 1-0, efter en snygg prestation av den pånyttfödde måltjuven Dauda.

Andra halvleken såg lite bättre ut, med fler KFF-chanser, men nu fick ÖSK bättre utdelning. Båda målen kom efter missar i försvarsspelet. Först en tveksamhet från Thorbjörnsson och sedan en idiotfällning från Nouri. Jag gissar att Paulus är tillbaka i startelvan nästa match och kanske även Nenad. Vem som tar Nouris plats på ytterbacken vet jag inte, gissar att det står mellan Ludde och Rasmus Sjöstedt.

Förstår inte varför Erik byttes ut, men kanske var han trött eller skadad?

Bästa KFF:are enligt min mening var Titti, Rydström och Tobbe. Dauda gjorde sitt mål och ska givetvis ha beröm för det även om det inte blev så mycket mer än så. Mendes var lite upp och ner, men hade ett par bra chanser i andra som kunde ha resulterat.

Nej, nu hoppas jag att alla glömmer denna insatsen och tittar framåt. Nu kommer två väldigt viktiga 50/50-matcher mot Åtvid och Mjällby, som kan ge allt mellan noll och sex pinnar. Om man förlorar båda så finns det en risk att kvalstrecket kommer otäckt nära, även om det inte känns som att Gefle ska börja vinna en massa matcher.

Toppstriden ser riktigt spännande ut just nu med fyra lag inom två poäng. Magkänslan är att AIK är riktigt bra just nu, men det kan bli för mycket med europaspelet också. Häcken är ju också i hysteriskt bra form, även om de på pappret kanske inte har riktigt lika starkt lag som de andra tre lagen. Framförallt saknar de rutinen, som kan vara så oerhört viktigt när det drar ihop sig nu mot slutet. Och trots att de fortfarande har problem på naturgräs får vi inte glömma att Elfsborg spelare för spelare ska vara Sveriges bästa lag. Så mitt tips just nu är 1) Elfsborg, 2) AIK, 3) Häcken och 4) Malmö. Men jag tror att detta kommer att ändra sig flera gånger under de närmaste veckorna och toppstriden lär leva in i det sista. Kommer att bli riktigt kul att följa!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar