tisdag 17 juli 2012

Ibra till PSG

Ibras tid som superstjärna är knappast över, men en transfer till PSG gör att han kommer att hamna i ganska duktig medieskugga. Inte i Sverige givetvis, men internationellt är han numera en föredetting, nästan i stil med Eto'o. Trist att han tvingades bort och att ingen riktig storklubb ville hugga. Vi kommer inte att få hela sanningen idag, alla kommer givetvis utåt hävda att det är en fantastisk chans o s v, men inte fan är detta Ibras förstaval.

TV4 signade Ligue 1 bara någon vecka innan detta om jag förstod det rätt. Visste man något som vi andra inte kände till?

Nu är Serie A riktigt illa ute. Milan har släppt sina största stjärnor och kvar finns inte mycket. Juve har ett intressant lagbygge förvisso, men deras två största namn är inga ungtuppar (Pirlo och Buffon) och även om det finns mycket italiensk talang underifrån så saknas profilerna och dessutom saknas de internationella stjärnorna mer än någonsin, nu när Ibra och Silva lämnat.

Hur bra är då detta PSG? Tja, de har förstärkt kraftigt men vi får inte glömma att de inte lyckades vinna den franska ligan förra året heller, så allt snack om att detta är Ibras chans att vinna CL är just snack. De måste visa någonting åtminstone innan jag tror på den diskussionen.

Rasmus ryktas vara på väg till Fiorentina. Visserligen taskig timing att gå till Serie A, men det känns som ett lagom steg till en lagom stor klubb i en lagom bra liga. Lite trist, visst hade man hellre sett honom i en hetare klubb, men jag är inte säker på att han hade så många större alternativ. Det gäller nu att prestera direkt. Jag har sagt det förr, Serie A borde passa Rasmus bäst och han har många av de kvaliteter som vi ser i Andrea Pirlo. Nu gäller det bara att visa det också på en lite större scen än i Holland.

På sitt sätt synd att Viktor, Rasmus och Mattias Johansson inte får spela tillsammans i Alkmaar, detta (nästan) Kalmar-palindrom.....

3 kommentarer:

 1. Juventus har en stor profil Claudio Marchisio som presterar på planen utan större åthävor han gör ett enormt jobb och uppträder ödmjukt både mot sina lagkamrater , sina motståndare samt domare.

  Jag tror att Claudio Marchisio snart blir kapten i Italienska Landslaget.

  Angående Rasmus så tror jag att Rasmus mår bäst av att stanna ett till två år i AZ Alkmaar.

  Jag tror att han behöver bli lite starkare och hårdare samt mer beslutsam i avgörande sammanhang.

  Vi får se vad som händer både Alkmaar och Florens är mysiga städer där Rasmus och Sanna samt Agnes skulle må gott :-)

  SvaraRadera
 2. Håller med om att Marchisio är bra och han gjorde ett anständigt EM dessutom. Men visst tappar Serie A i lyskraft. Det finns inga stjärnor längre. De 'stora' italienarna är antingen för gamla (Del Piero, Totti, Buffon, Pirlo), utomlands (Balotelli) eller för anonyma (Marchisio, Nocerino, Rossi, m fl) och jag ser ingen av dem som kan lyfta Serie A. Det räcker inte med Cassano. Och när nu de två största utländska stjärnorna flyttat till PSG så blir det tufft för Serie A att repa sig.

  Jag är lite kluven till Rasmus just nu. Han borde hålla på högre nivå är AZ, men han viker ner sig lite för ofta i större sammanhang. Hoppas dock att han tar ett nytt steg och visar sig i en av de större ligorna. Han har ju så oerhört mycket fotboll i sig.

  Och, Florens är en fantastisk stad. Toscana är mitt favoritresmål och jag har varit där nästan varje sommar de senaste sju-åtta åren (förra året var vi i Umbrien istället, men det är ju nästan samma sak). Skulle gärna se Rasmus i Viola och sedan åka ner och se en match framåt höstkanten :)

  SvaraRadera
 3. Enligt holländska

  Voetbal international 25/7 kl 20:53

  http://www.vi.nl/nieuws/224794/AZ-verslaat-zonder-Rasmus-Elm-in-oefenduel-Istanbul-BB.htm

  ett utdrag av länken :

  Rasmus Elm, som reste till München för att genomgå en läkarundersökning av sin tilltänkta nya arbetsgivare CSKA Moscow.
  .
  Efter två dagar inspektion slutfördes övergången (för mer än sex miljoner euro) .

  Källa : Voetball International

  *

  Om detta stämmer blir Rasmus Elm återigen klubbkamrat med Pontus Vernbloom inom kort.

  SvaraRadera