söndag 1 juli 2012

Historisk spansk seger

Vi var nog många som trodde att Spaniens spelare var lite mätta, lite trötta och lite ur form inför årets EM. Men de visade i finalen hur fel vi alla hade. Och när dessutom för första gången ett lag valde att inte backa hem mot dem så fick de dessutom lite ytor att göra mål. 4-0 är imponerande, även om de sista två målen kom när Italien hade tio man och dessutom hade gett upp redan. Spanien är därmed det bästa laget genom tiderna med tre raka segrar. Och dessutom under en period där man även dominerat den europeiska klubbfotbollen. Stort!!

Italien gjorde också en riktigt bra turnering och hade säkert kunnat komma undan med en mindre förlust om man hade valt att spela så som Italien gjorde förr i tiden. Men detta är ett spelande italienskt lag som gick för seger och som t o m hade övertag i bollinnehavet i första halvlek. De trodde på sin sak men var tyvärr ett nummer för små ikväll, men de har charmat Europa den senaste månaden och var rättvist i final. Nu hoppas vi att de kan bygga vidare på detta och att det dessutom kan smitta av sig på den italienska klubbfotbollen.

Samtidigt kan man inte låta bli att undra hur tyskarna hade klarat sig mot Spanien. Vi fick inte Bayern München-Barcelona i Champions League och vi fick heller inte se Tyskland-Spanien i EM.

Fernando Torres blev delad skytteligavinnare i EM. Visserligen krävdes det bara tre mål och visserligen var det ett helt gäng spelare som delade på titeln, men frågan är om det någonsin hänt att en spelare som varit så utskälld och petad vunnit en skytteligatitel?

Nu lägger vi EM bakom oss och så blir det fokus på allsvenskan framöver.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar