onsdag 15 februari 2012

Milan-Arsenal 4-0. Det fanns inte i min spåkula.

Att det ofta så trötta Milan skulle spela ut och utklassa Arsenal med 4-0 fanns överhuvudtaget inte i min föreställningsvärld. Inte heller att Ibra, som ofta underpresterat mot engelska lag och som dessutom verkat vara på dåligt humör på sistone, skulle vara bäst på plan. En underhållande match, framförallt för oss som alltid håller den italienska fotbollen överst även om fakta på senare år talat emot det. Enligt ESPN har det aldrig hänt att ett lag kommit tillbaka efter en 0-4 förlust i de europeiska cuperna, så nog är det en del uppförsbacke för Arsenal inför returen.

Undrar hur rubrikerna ser ut i Engelska tidningar imorgon. De kan knappast undvika att hylla Ibra. Till slut.

Det spekuleras ofta i varför Ibra är så mycket bättre i den rödsvarta tröjan än i den gulblåa. Och orsaken hävdas vara att medspelarna är så mycket sämre i landslaget. Visserligen finns det en hel del sanning i det, men det är inte allt. Är Robinho verkligen så oerhört mycket bättre än Elmander? Visserligen är de väldigt olika spelare, men är skillnaden i ren kvalitet verkligen så stor? Och, är Kim Källström en så mycket sämre spelare än Ambrosini? Är Anders Svensson så mycket sämre än Emanuelson så att det ska förklara Ibras insatser? Jag accepterar givetvis att Milan överlag har bättre spelarmaterial än Sverige, men att använda detta som förklaring är att göra det lite väl enkelt för sig. Hamren har en del att fundera över för att få ut det bästa ur Ibra till EM.

En fantastisk insats av Milan idag som sagt, och ett fantastiskt 1-0 mål av Boateng, men dagens snyggaste gjordes trots allt av Zenit i St Petersburg. Hela sekvensen som ledde fram till 2-1 mot Benfica var fantastisk. Klack - volley - klack. Ett av de snyggaste målen hittills under säsongen.

Två Manchesterlag i Europa League imorgon. Detta kan vara precis vad den turneringen behöver för att intresset ska höjas. Men det är å andra sidan precis vad Premier League, och i förlängningen också Champions League, inte behöver. Med Arsenal mer eller mindre borta redan står allt hopp till Chelsea, som har en riktigt tuff uppgift att slå Napoli. Det känns inte alls orimligt att kvartsfinalerna spelas helt utan engelskt deltagande. Hade varit helt otänkbart för ett par år sedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar