onsdag 29 februari 2012

Fantastisk insats mot Kroatien, men vi måste sansa oss lite grann

3-1 mot Kroatien borta i Zagreb. Det är en historiskt stark insats som förtjänar all beröm.

Zlatan, Seb, Mellberg, Rasmus och Elmander övertygade och har alla visat varför de hör hemma i en svensk startelva när det drar ihop sig mot Ukraina i Kiev om några månader.

Kroatien såg oväntat svaga ut. Nu ska vi förvisso komma ihåg att detta är ett lag som inte vann sin grupp i kvalet utan fick pisk av ett ganska svagt Grekland.

Nu kommer diskussionerna börja kring diverse positioner. Min åsikt är att Jonas Olsson tyvärr är för dålig med fötterna för att komplettera Mellberg. Självmålet struntar jag i, det var ett misstag som kommer med stora förändringar i backlinjen, men däremot kan ett spelförande lag inte ha två mittbackar som båda har tekniken som sin främsta svaghet. Granqvist är därvidlag ett mycket starkare kort i speluppbyggnaden. Förhoppningsvis kommer Lustig att vara tillbaka i startelvan till EM och då är Mellberg/Granqvist ett mittbackspar jag litar på. Hursomhelst så är Granen numera en självskriven startman, antingen till höger eller centralt.

Seb visade med all önskvärd tydlighet idag att vi gärna har honom högre upp i banan. Med två mål förstärkte han sin position som en av våra främsta målskyttar de senaste åren och därmed borde han diskvalificera sig själv som ytterback.

Guidetti? Han var anonym idag, men förtjänar fortfarande en plats i truppen som joker. Men Ibra, Elmander och Toivonen är fortfarande före honom i kön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar