söndag 17 juli 2011

Är Bangura på riktigt?

Vissa skyttekungar känns inte som på riktigt. Både Ingelsten och Ari var givetvis fantastiskt bra när de vann skytteligan, men har inte riktigt levt upp till detta senare. Samma sak kan sägas gälla många skyttekungar som gör en kanonsäsong för att sedan mer eller mindre försvinna in i anonymiteten. Thorvaldsson i Halmstad (nu Snoka) var en sådan liksom kanske också Razak eller på sin tid Billy Landsdown. Habila spelare som gjorde en kanonsäsong. Sedan finns de dem som går vidare till något stort. En ung Marcus Rosenberg blev senare framgångsrik i landslag och i Holland, Tyskland och Spanien. Marcus Berg gick vidare och blev U21-EMs bäste spelare och hyfsad målskytt i PSV och landslaget. Marcus Allbäck vann skytteligan i sin ungdom och var därefter en landslagshjälte i många år. Frågan vi ställer oss är hur Gerndts utveckling kommer att bli. Han känns som en potentiell storspelare på riktigt. Och så nu Teteh Bangura som har en sådan där hysterisk målform som aldrig kan hålla i längden. Om han är så bra på riktigt så kommer han i framtiden att hamna i någon av de riktigt stora klubbarna. Ska bli spännande att följa, helt klart.

Och så är AIK helt plötsligt ett topplag, trots en mycket begränsad mängd talang i laget. Förutom då på topp i Banguras.

HIF hemma på GFA imorgon. Vilken höjdarmatch!!! Tror att det kan bli en riktigt tight tillställning. Gissar på 1-1 efter mål av Santos. Mer eller mindre fullsatt dessutom, så vi hoppas att vädergudarna vaknar på rätt sida imorgon och hjälper till att göra detta till en riktig fotbollsfest. Själv är jag kvar i Stockholm ett par dagar till innan jag far till Kalmar på torsdag för lite semester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar