söndag 19 juni 2011

Dags för Malmö igen

Seger på straffar senast i cupen. Nu är det dags för Malmö borta i allsvenskan för KFF. Svenska mästarna verkar inte vara på topp, så kanske är det rätt läge att möta dem. Samtidigt är detta givetvis en av årets svåraste matcher och en poäng skulle vara klart godkänt för KFF.

Annars är vi tillbaka i alla-slår-alla-svenskan i år. I dagsläget ligger Elfsborg tvåa trots fyra förluster på tolv matcher. Det skiljer bara tre poäng mellan trean och nian. Det är som vanligt numera ett svaghetstecken, men samtidigt gör det allsvenskan oerhört intressant. Idag till exempel kryssade HIF mot Snoka samtidigt som AIK fick stryk av Gais, båda resultat som hjälper till att trycka ihop serien ytterligare.

England är utslaget ur U21-EM. Jaha. Svensk media verkar fortfarande tro att England är ett stort fotbollsland. Nu istället är Schweiz, Tjeckien och Vitryssland i semifinal i EM. Någonting säger mig att Spanien kommer att springa hem detta. Men riktigt trist att Sverige inte är där. Förra generationen med Toivonen, Elm, Berg, Bajrami, Molins, Svensson, Dahlin, m fl var en bra uppställning, som nu börjar ta mer och mer plats i A-landslaget. När vi väl lyckats i U21-sammanhang har det också synts senare i A-laget.

Tillbaka till allsvenskan. Tror på en tight match imorgon. Tippar 1-1 efter mål av Mendes. Kanske dags att söka sig till ett O'Learys för att se matchen. Dock spelar ju även Djurgården imorgon så kanske inte O'Learys hemmavid på Östermalm, men nära jobbet i AIK-land i Sumpan kanske vore något.

Igår upptäckte jag som av en slump att lag-EM i friidrott skulle gå runt hörnet på Stadion. Hade andra planer men det hade varit riktigt kul att gå och se lite friidrott live i solskenet. Idag när det var +13 och regn kändes det inte riktigt intressant att gå dock. Men eftermiddagen blev framför TVn istället för utomhus i den bortblåsta sommaren. Väntat svag svensk insats, men kul tävlingsform och ett riktigt starkt startfält.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar