fredag 6 maj 2011

Trendbrott ikväll?

Hoppas att trenden med katastrofalt bortaspel bryts i afton i Örebro. Självklart blir det en av de tuffare bortamatcherna, mot ett förmodat topplag. Dock ett lag som inte har en hundraprocentig form vad det verkar och dessutom ett lag som inte imponerat lika mycket som förra säsongen. Dock blir det väldigt tufft att vinna borta mot ÖSK utan Sobra. KFF känns väldigt ihåligt och utan Sobra så undrar man ju vem som ska stå för kreativiteten i årets upplaga.

Nu är jag helt och hållet på plats i Stockholm. Nyinflyttad bara ett par kvarter från Stadion, så bortamatchen mot DIF blir verkligen inte 'på distans'. Skönt att vara hemma efter sju år i exil, men samtidigt är det inte utan att jag saknar Moskva och livsstilen som 'expat'. Ett bekymmerslöst liv med lite lyx, lite äventyr och lite cowboykänsla att vara i en stad som Moskva. Det är dock något annorlunda mot trygga Sverige och det skapar en viss atmosfär bland utlänningarna i staden. Fast å andra sidan så träffade man ju där på folk som var i Sovjet redan på åttiotalet, de som veckopendlar till oljefälten i Sibirien eller de som bara är på besök men egentligen håller hus i Tasjkent, Almaty, Jerevan, Baku eller någon annan av de centralasiatiska gamla sovjetrepublikerna. Då kände man helt plötsligt att livet som svensk i Moskva egentligen är ett trist svenssonliv i jämförelse. Att bo där borta var en upplevelse som jag kommer att bära med mig hela livet och jag saknar framförallt människorna och energin. Saker jag absolut inte saknar å andra sidan är maten, vintern, trafiken, byråkratin, kostnadsläget, ryska polisen eller det faktum att det var helt omöjligt att få något vettigt gjort i tid och med kvalitet. Så man får, som överallt annars förresten, ta det onda med det goda och på det stora hela var det en fantastisk tid i Moskva, men nu väntar något annat i Stockholm.

Kul att få vara lite nyinflyttad igen i stan. Jag har bara bott här en väldigt kort tid i mitt liv tidigare, men det är en stad jag känner bra och som alltid varit hem för mig. Men nu får jag chansen att återupptäcka staden och givetvis finns det mycket butiker, cafeer, restauranger o s v som jag inte upptäckt förr. Hoppas resten av våren och sommaren blir bra så att man kan utnyttja staden på riktigt.

Nåväl, tillbaka till fotbollen. Tror inte på seger ikväll utan tippar 0-0. Vore kul om de äntligen fick spräcka målnollan på bortaplan, men jag tror tyvärr att det dröjer ytterligare någon match.

Förresten, Sirius-KFF i Uppsala på onsdag. Funderar starkt på att åka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar