onsdag 25 maj 2011

Femte raka

Gott att se att återigen 10.000 personer tagit sig till Guldfågeln för att se KFF spela. AIK hemma är givetvis en av de riktigt stora matcherna under säsongen och därför är det så skönt att se att folk verkligen sluter upp. Själv ser jag fram emot ett premiärbesök under sommaren.

Också gott att se en femte raka trepoängare hemma på Guldfågeln. Nu sitter det i huvudet på våra spelare och på motståndarna, och det är värt mycket framöver. Såg tyvärr inte matchen men det lät ganska bra enligt webradion.

Efter gårdagens tragedi i Malmö måste något ske på allvar. Jag tycker att John Alvbåges förslag om spelarstrejk är det bästa jag har sett på länge. Fotbollens stora problem är att man inte på allvar tagit sitt ansvar, även om man ser vilka belopp som investerats i detta så vågar men inte tala klarspråk om problemet och bryta med sina s k supportrar. Fotbollen hävdar att detta är ett samhällsproblem, vilket är helt rätt. Men när svagbegåvade företrädare för fotbollen (kan på rak arm komma på ett antal namn inom framförallt Hammarby och AIK, men från och med idag också en framstående MFFare) vägrar kritisera de kriminella element som kallar sig supportrar, så gör man sig också själv till en del av problemet. MFF agerade dock föredömligt igår när de inte sökte ursäkter utan kraftigt fördömde det som skedde. Om fotbollen verkligen gör sitt så kan man kräva att samhället, polisen och regeringen tar tag i problemet med att kriminella våldför sig på fotbollen. Men så länge fotbollens företrädare offentligt står bakom våldsverkarna, till exempel genom att vägra fördöma eller att efter match publikt applådera en klack som tänt bengaler och kastat in föremål, då gör man väldigt klart för alla att våldet sker i AIKs (eller Hammarbys eller någon annan klubbs) namn. Och då finns det ingen anledning att klaga över bristande insatser från samhället.

Jag tänker alltid, finns det något annat bakom? När t ex en f d AIK-tränare offentligt umgås med våldsverkare och vägrar fördöma dem, är det p g a hot mot honom som han gör det? Skulle inte någon kunna ta bladet från munnen. Åtminstone då skulle jag ha viss förståelse för beteendet. Men innan någon gör det kan jag inte tycka synd om klubbar som offentligt håller grovt kriminella bakom ryggen.

Såg just Fagercrantz frisparksmål på fotbollskanalen.se. Snyggt, men visst är det en svag målvaktsinsats?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar