måndag 1 februari 2010

Togo, Terry och Tre mål

Idrott och politik ska inte blandas ihop sägs det. Förvisso en ädel tanke, men ganska långt ifrån dagens verklighet. Idrott är politik. Politik är idrott. Och så har det åtminstone varit sedan Berlin-36, men egentligen ända sedan de antika olympiska spelen i Grekland. Inget konstigt med det, så länge vi har regler som håller idrotten utanför politiska spel och inte blir ett slagträ i fel konflikter. Nu ser vi att detta har hänt igen i och med Togos avstängning från två afrikanska mästerskap p g a att regeringen stoppade landslaget från att delta i den senaste turneringen efter att laget attackerats av rebeller som dödade tre personer, inklusive en spelare. Jag förstår dilemmat, men känner att förbundet måste visa mer bollkänsla i ett fall som detta. Tre personer dödades i en krigszon. Att man skulle dra sig ur kändes som en fullständig självklarhet. Att det var politiker, snarare än landslagsledningen, som fattade detta beslutet känns som en detalj i sammanhanget. Nu känner jag inte riktigt till vilka politiska spel som pågår på den inrikespolitiska scenen i Togo, jag litar inte på många afrikanska regeringar, men som sagt var beslutet det riktiga oavsett vilket.

Och om det var fel av Togos regering att blanda sig i fotbollens angelägenheter, så måste detta också vara tveksamt i fallet John Terry. Förvisso har han rätt i sak. Terry måste lämna ifrån sig kaptensbindeln. Det borde han förstå själv och självklart gör Capello det också. Men det är knappast något för politiker att avgöra.

Terry ger för övrigt ett väldigt osympatiskt intryck. Men man vet ju inte om vi får hela sanningen via media.

3-1 mot Åtvid var en godkänd start. Såg att man matchade 22 man och att två 'nyförvärv' fick göra mål. Smylie var ju utlånad till J Södra i fjol. Skönt att få börja säsongen med en seger, samtidigt som jag har svårt att se Åtvid klara sig i årets allsvenska. Nu blir det däremot lite tufft motstånd under träningslägret och jag hoppas att kunna se någon av matcherna på nätet.

Säsongen börjar närma sig så smått, så kanske, kanske tänker jag komma igång med bloggandet så smått.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar