lördag 6 februari 2010

Bra start på säsongen

En hedersam förlust mot FCK och utskåpningar av Åtvid och Molde är en bra start på 2010 för KFF. Nu lyckade ju Molde på något märkligt sätt peta in fyra bollar, men KFF var det klart bättre laget. Imponerande också att man spelat så bra när man luftat mer eller mindre hela truppen. Tror att KFF kan ha allsvenskans kanske bredaste trupp i år, vilket blir väldigt betydelsefullt framåt säsongen när transferfönster, skador och avstängningar testar lagens bänkar.

Några småskador som oroar, men hoppas att det inte är något som hotar premiären. Vad som däremot verkar vara ett riktigt hot är ju dock den förbannade vintern. Eftersom allsvenskan startar rekordtidigt i år samtidigt som vi har en riktigt bister vinter så blir det tufft att ha spelbara planer om en dryg månad. Jag kan därför aldrig förstå förespråkarna för höst-vår. Även om det skulle (kanske) förbättre våra möjligheter att lyckas i Europa så skulle det vara praktiskt omöjligt att genomföra. Fortfarande skulle vi vara tvungna att ha uppehåll mellan november och mars, så det skulle bli ett väldigt kort break mellan två säsonger under sommaren. Skulle vara lite futtigt att bli svenska mästare och sedan få gå direkt från segerbanketten till ny försäsongsträning. Och även om vi skulle lyckas investera i bättre uppvärmda planer så att vi kan spela lite längre under vintern så är det ju knappast i publikens intresse. Och vad skulle hända på lägre nivåer i seriesystemet? I division sex har man givetvis inte möjlighet till uppvärmda planer, men vi kan ju knappast ha olika säsonger på olika nivåer. Det skulle innebära att det svenska seriesystemet och idrottsmodellen faller samman, vilket åtminstone jag inte önskar.

Nej, vi får nog vänja oss vid världens längsta försäsong, tillsammans med alla andra ligor på våra breddgrader. Jag bor som jag tidigare berättat i Moskva och även här spelar man givetvis vår-höst. Just nu har vi till exempel -20, så matcher så här års skulle knappast bli några publikfester.

Intressant förresten, på tal om något helt annat, att David Elm numera nämns i landslagsdiskussionen av flera av våra mest lästa sportskribenter. Se här och här. Nu tycker jag visserligen att det är att ta i efter ett par inhopp i Fulham, men det svänger fort i den här branschen....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar