söndag 30 augusti 2009

Ett nytt kapitel

Idag gör Rasmus sitt sista framträdande i KFF för den här gången, om det nu blir någon speltid. Det oundvikliga hände till slut och det markerar för mig slutet på KFFs storhetstid. Laget bars en gång fram av ett betongförsvar kryddat med lite brasiliansk spetskompetens. Allt eftersom började ett eget spel att synas, vilket skedde genom ett par Elm-bröder som tog mer och mer plats på mittfältet. Man blev bollförande och i samband med detta började försvarsspelet svikta en aning, men man hade ett väldigt balanserat lag som t o m då och då var utan brassar i startelvan. Dessutom hade man gjort ett par lyckade spetsvärvningar (Ingelsten, Lindberg, Sorin). Det lag vi såg under säsongen 2008 kan ha varit ett av de bästa i svensk fotboll på många, många år. Nu har alla dessa byggstenar fallit bort. Försvaret är inte speciellt starkt längre, spetsspelarna är antingen sålda eller skadade, KFF har fler brassar än på länge men de håller väsentligt lägre nivå än Ari, Cesar och Fabio. Och så idag försvinner den sista pusselbiten när Rasmus Elm lämnar till AZ. Allt har sitt slut och KFF med sitt geografiska läge och sina ekonomiska förutsättningar kan inte förväntas vara ett topplag på lång sikt. Men det var kul så länge det varade.

Men vi har ju också en allsvenska att spela färdigt och KFF är ju faktiskt med i racet. Vid seger idag kommer man ligga trea eller fyra med max fyra poäng upp till täten. Det är givetvis inte alls något omöjligt läge. Inget lag verkar vara starkt nog för att springa ifrån de andra så det kommer att vara små marginaler som avgör till slut. Elfsborg såg dock väldigt bra ut mot Lazio i veckan så de får väl räknas som huvudfavoriter.

Har givetvis inte möjlighet att se matchen på plats, men hoppas att hela Skansen ger Rasmus en rejäl stående ovation idag. Det är han värd.

Förresten, det pratas ofta i media om Bajramis vara eller icke vara i landslaget. Men i matchen mot Lazio slog det mig att hans kantspringarkollega på andra kanten, Ishizaki, inte längre nämns. Han har ju haft en hel del skadeproblem de senaste åren, men när han är frisk är han för mig en riktigt het kandidat. Skulle gärna se Ishi-Kim-Anders-Ras på ett svenskt mittfält.

Idag tippar jag seger för KFF. 3-1 efter två mål av Mendes och ett av Tobbe E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar